• dé hovenier in Groningen en Haren

    dé hovenier in Groningen en Haren

    Boomverzorging

    Een mooie boom in elk seizoen
    Groningerstraat 13 | 9481 AS | Vries

Boomverzorging

Een steeds meer gespecialiseerd onderdeel van het tuinonderhoud is de boomverzorging. Dit heeft te maken door de toegenomen kennis en technieken om bomen zo goed mogelijk te kunnen verzorgen. Boomverzorging is een naam voor verschillende types onderhoud, zoals hieronder staat beschreven.

Vormbomen snoeien

Een gezonde boom die in een vrij ruimte groeit, vergt nauwelijks tot geen onderhoud. Vormbomen daarentegen vergen veel onderhoud. Dit komt omdat deze bomen in door uw gewenste vorm moet groeien. Daarom is het nodig de vorm, door middel van snoeien, in tact te houden.

Solitaire bomen in tuinen of langs wegen

Normaal gesproken hoeven solitaire bomen niet te worden gesnoeid. Een boom verzorgd zichzelf. Maar het kan gewenst zijn om dood hout of ongewenste takken te verwijderen. Hiervoor heeft Hoving Hoveniers de juiste kennis en materialen om deze klus veilig en verantwoord te kunnen doen.

Verwijderen van een boom

Wanneer een boom niet langer gewenst, ziek of beschadigd is, moet deze soms geheel worden verwijderd. Dit zal in de meeste gevallen moeten worden gedaan door een hovenier, omdat in de meeste gevallen sprake is van een uitzonderlijke situatie die specifieke kennis vereist.

Stobben frezen

Wanneer een boom is weggezaagd, blijft de wortel van de boom in de grond achter. Dit is niet altijd een probleem. Toch kan het voorkomen dat u wenst dat de wortel wordt verwijderd. De overgebleven stronk kan door middel van een stronkenfrees worden verwijderd.

Hout versnipperen en/of afvoeren

Hout kan worden versnipperd om hergebruikt te worden in de tuin of om zo afgevoerd te worden. Soms kan het hout gebruikt worden voor in de open haard.