• dé hovenier in Groningen en Haren en omstreken

    dé hovenier in Groningen en Haren en omstreken

    Tuinaanleg

    Al uw tuinwensen kunnen wij voor u realiseren
    Groningerstraat 13 | 9481 AS | Vries

Tuinaanleg

Een tuin kan tegenwoordig bestaan uit veel verschillende facetten. Om u een idee te geven wat Hoving Hoveniers voor u kan betekenen, zijn een aantal onderdelen van een tuin kort voor u omschreven.

Gazon

Zeker als u kleine kinderen heeft, is een stuk gazon in uw tuin wenselijk. Dit kan voor u worden ingezaaid, maar u zult rekening moeten houden dat u pas na twee maanden, afhankelijk van het seizoen, zult kunnen genieten van een dichte grasmat.
Wanneer u “snel” wilt genieten van een mooi gazon, is het aan te bevelen om graszoden te gebruiken. Binnen drie á vier weken zult u al beschikken over een mooie, gelijkmatig groene grasmat, die ook nog een stuk minder onkruidgevoelig is.

Borders

Borders kunnen uw tuin opfleuren door bijvoorbeeld prachtige kleuren, bijzondere vormen en heerlijke geuren. Borders kunnen gelijkvloers gemaakt worden, maar ook verhoogd door bijvoorbeeld bakken te gebruiken of een border te maken van natuurstenen of betonproducten. Doordat stenen in vele verschillende vormen en maten te verkrijgen zijn, is het mogelijk om bijna alle gewenste vormen te kunnen maken.

Bestrating

De bestrating bij uw huis of bedrijf is erg belangrijk. Of het nu gaat om een oprit of om een klein pad dat slingert door uw tuin, alles kan voor u worden aangelegd. Dit geldt ook voor een groot bedrijventerrein of een mooie sierbestrating om uw huis zoals een terras.

Pergola’s

Of het nu gaat om één enkele bovenligger of een complete dakconstructie, wat u wilt kunnen wij voor u bouwen. En dat in elk gewenst materiaal, zoals hout en metaal.

Vijvers

Een waterpartij met vis en waterplanten kan een lust zijn voor het oog. Op het gebied van water is tegenwoordig veel mogelijk. Zo kunt u kiezen voor een mooi waterornament, een sierlijke fontein, een natuurlijke vijver of een grote zwemvijver, eventueel met een vlonder gedeeltelijk over het water heen. Voor ieder die wat met water in de tuin wil, is iets te bouwen.

Beplanting

Elke plant, boom en bloem vraagt om een specifieke vochtigheidsgraad, aantal zonuren en verzorging. Door de eigen vakkennis en door goede contacten met kwekers en ontwerpers, is het mogelijk om u van een goed beplantingsadvies te voorzien.

Houtbewerking

Wenst u een schutting of een andere houten erfafscheiding? Bent u op zoek naar een vlonder voor uw vijver of terras? Ook hiervoor is tegenwoordig veel mogelijk. Met veel plezier wordt ook dit belangrijk stukje van de tuin voor u aangelegd.